BIH

Dodik protiv izvještaja Anketnog odbora u 'slučaju Dragičević'

Fena
14.06.2018 18:30

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je danas da poslanici vladajuće koalicije na narednoj sjednici entitetskog parlamenta neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora u kojem je navedeno da postoji osnov sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen.

Optužio je opoziciju, čiji su članovi većinom bili zastupljeni u ovom skupštinskom odboru, da su u svoj rad unijeli politiku te da su bili subjektivni.

Kaže da će izvještaj biti odbijen sa kvalifikacijom da ljudi koji su ga radili nisu ispunili zadatak koji im je postavljen, nisu bili objektivni, već pristrasni i da su svoje političke stavove od ranije unijeli u taj dokument.

- Prema onome šta su oni saslušali na Anketnom odboru ne bi se moglo reći da se može izvesti bilo koja kvalifikacija stradanja Davida Dragičevića – dodao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Optužio je člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da je potpisao Plan odbrane BiH, iako ga je RS osporavala.

Smatra da srpski predstavnici na nivou BiH ne poštuju stav Narodne skupštine, a da stranci putem britanskog prisustva sa specijalističkim službama modeliraju izbore u BiH. 

Tvrdi i da vlast u RS nije nadležna za smanjenje cijene goriva, jer se ona formira u odnosu na kretanja na svjetskom tržištu. 

Јedini regulator su, kaže, distributeri, i u tom smjeru je moguće intervenisati.

Dodik je istakao i da prijevoznici u RS imaju obezbijeđen određeni rabat te da se postavlja pitanje zbog čega su oni protestvovali zbog cijene goriva.

Tagovi

Milorad Dodik
NA VRH