BIH

Ferguson: "Ne moram djeci izmišljati priče za laku noć, samo im pročitam bajke sa RTRS-a"

Avaz.ba

14.6.2018

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edvard Ferguson (Edward) na Twitteru je napisao da svojoj djeci ne mora izmišljati priče, već da im umjesto toga čita bajke sa RTRS-a.

- Svojoj djeci ne moram izmišljati priče za laku noć. Umjesto toga, samo im pročitam bajke sa RTRS-a - napisao je Ferguson na svom Twitter profilu.

Na ovaj način je prokomentarisao izvještavanje tog javnog servisa u BiH, da u manji bh. entitet dolaze britanski vojnici zamaskirani da prisluškuju.

Inače, RTRS je danas objavio vijest pod naslovom "U BiH dolaze britanski vojnici zamaskirani da prisluškuju", u kojoj se tvrdi da su i iz EUFOR-a potvrdili dolazak 40 britanskih vojnika u BiH. Podsjećaju na pisanje britanskog lista "Times" koji je ranije objavio da britanski vojnici dolaze u BiH radi sprečavanja navodnog miješanja Rusije u oktobarske izbore. Ta vijest brzo je demantirana.

Iz Ambasade Velike Britanije u Sarajevu ranije su demantirali da britanski vojnici dolaze u BiH kako bi spriječili ruski utjecaj u zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.