BURNO U BANJOJ LUCI

Premijerka nije došla na sjednicu Narodne skupštine RS, opozicija traži od Čubrilovića da je pozove

Srpskainfo.com
19.06.2018 10:58

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović nije se pojavila na sjednici Narodne skupštine RS, gdje je trebalo da odgovara na pitanja poslanika, u skladu s prvom tačkom dnevnog reda.

Zbog toga je šef Kluba poslanika SDS Vukota Govedarica zatražio pauzu.

Govedarica je pitao predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića zna li gdje se nalazi premijerka.

– Ako je u Banjoj Luci, spremni smo da sačekamo sat-dva, da ovu tačku pomjerimo za sutra ili čak za narednu sedmicu. Premijerka mora da poštuje ovaj dom, a znači da je morala da prisustvuje prvoj tački. Ovo je prilika da okončamo mandat ove vlade, da kroz pitanja svedemo račune, kakvi su to efekti rada Vlade. Ne postavljamo pitanja samo mi iz opozicije – rekao je Govedarica u ime opozicionih poslanika.

Međutim, Čubrilović je odgovorio da ne zna gdje se nalazi premijerka, niti je li u mogućnosti da u narednih dan ili dva dođe u NSRS.

Rasprava je nastavljena i nakon usvajanja dnevnog reda, kada je Govedarica tražio da se tačka koja se odnosi na postavljenje pitanja pomjeri za kasnije, dok je Čubrilović rekao da to nije moguće i da je usvojen dnevni red u kome se pitanja mogu postaviti samo ministrima. Dozvolio je pauzu od 15 minuta.

NA VRH