SARAJEVO

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH: Dnevni red za dlaku oboren

Arhiv

M. R. S.

20.6.2018

Počela je, uobičajeno sa sat kašnjenja, vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na čijem je dnevnom redu devet zakonskih akata, između ostalog, Prijedlog zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.

Malo je nedostajalo da dnevni red bude oboren, ali je nakon pojedinačnog glasanja usvojen tijesnom većinom. Za su bili poslanici SBB-a, SDA, HDZ BiH-HNS, a suzdržani iz DF-a, dok su iz SDP-a bili uglavnom suzdržani i protiv.

Pred federalnim poslanicima je i Nacrt zakona o Ustavnom sudu FBiH, kojim se, između ostalog, osigurava finansijska nezavisnost ove institucije.

Prethodno je predstavnik Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH s dnevnog reda povukao Prijedlog zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima.

Damir Mašić, zastupnik SDP-a, informirao je zastupnike i javnost da je formiran neformalni parlamentarni antikoruptivni klub, osnovan na inicijativu dijela zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, u kojem su okupljeni poslanici iz skoro svih parlamentarnih stranaka.

- Cilj je ujediniti poslanike i delegate u izgradnji političkog konsenzusa u borbi protiv korupcije – kazao je Mašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.