POLICIJSKA AKCIJA

Kod migranata u Velikoj Kladuši ponovo pronađeni noževi, kliješta, čekići i kanabis

Pripadnici MUP-a kontroliraju situaciju

V. T.

21.6.2018

Pripadnici MUP-a Unsko-sanskog kantona danas su tokom pretresa četiri objekta na području općine Velika Kladuša u kojima borave migranti pronašli i oduzeli više čekića, kliješta, čakija, skalpela i noževa, kao i dva paketića kanabisa.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Adnan Beganović rekao je Srni da je tokom akcije, koja je trajala od 7 sati do 8.30 sati, pretresene 564 osobe te naglasio da su svi migranti postupali u skladu s naredbama policije.

- Cilj pretresa bio je pronalazak i oduzimanje predmeta koji mogu poslužiti za vršenje krivičnih djela - kazao je Adnan Beganović, inspektor MUP-a USK.

Dodao je da se akcija provodila koordinirano na više lokacija, kao i da je u njoj učestvovao veliki broj policijskih službenika.

Protekla je bez upotrebe sile, a provodila se prema nalogu Kantonalnog tužilaštva i po odobrenju sudije za prethodni postupak Općinskog suda Velika Kladuša.

Beganović ističe da policajci aktivno prate situaciju na području USK i poduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje da bi zaštitili sve građane i održali dobru sigurnosnu situaciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.