NOVI PROTESTI Sutra u podne počinju dogovarati daljnje poteze

Demobilisani borci prijete blokadom saobraćajnica, institucija i graničnih prijelaza

M. R. S.
26.06.2018 15:05

Foto: S jednog od ranijih protesta

Izvjesno je da sutra do podne neće biti poznat datum sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH o boračkim zakonima te su demobilisani borci spremni na blokade, o čemu će se dogovarati sutra.

- Sve je u opticaju, i blokada saobraćajnica, i institucija, i prijevoja, graničnih prijelaza. Mi smo tražili samo da sutra do 12 sati kažu iz Parlamenta kada će biti sjednica. Vidjet ćemo šta će biti – kazao je Nazil Velić, jedan od demobilisanih boraca koji duže od godinu borave u kampu u Sarajevu.

U Predstavničkom domu Parlamenta FBiH rekli su danas da ne mogu zakazati sjednicu bez materijala koji trebaju stići iz Vlade FBiH, a Kolegij Vlade danas je zakazao sjednicu, ali za četvrtak u Mostaru.

Rok u kojem je Vlada u proceduru trebala uputiti Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica u koji će biti ugrađene odredbe o boračkom dodatku i javnoj objavi registra boraca istekao je u subotu.

Istekao je rok u kojem je Predstavnički dom trebao održati sjednicu s Prijedlogom zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja na dnevnom redu.

- Mogli su sve to završiti. Nikakvog obzira nemaju – dodao je Velić.

NA VRH