VREMENSKA PROGNOZA

Jakne još ne vraćajte u ormare: Hladno uz pljuskove sve do nedjelje

Više padavina u Krajini i sjevernim područjima

A. Sa.

28.6.2018

U Bosni danas oblačno vrijeme. Više padavina u Krajini i sjevernim područjima. U većem dijelu Bosne slabija kiša. U Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Lokalno s ponekim pljuskom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. U Hercegovini smanjenje oblačnosti od poslijepodnevnih sati prema kraju dana.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

U petak meteorolozi prognoziraju pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa slabim pljuskovima uglavnom u Bosni. U Hercegovini sa ponekim lokalnim pljuskom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Postepeno razvedravanje od poslijepodnevnih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 27 do 30 stepeni.

U nedjelju u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 29 do 32 stepena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.