STANJE NA PUTEVIMA

Kolovozi su mokri, vozite oprezno: Izmjene u saobraćaju na relaciji Tarčin - Lepenica, Bosanski Brod - Bosanski Šamac

Avaz.ba

Na većini puteva u našoj zemlji ovoga jutra saobraća se po mjestimično mokrom ili vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona.

Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Apeliramo na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Grab i 25.novembar na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 6 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici A-1 Tarčin-Lepenica (u smijeru Tarčin-Lepenica).

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 7 do 14.30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Više o:

BIHAMK
NA VRH

Podijeli članak na