BIH

Na sjednici Rijaseta IZ razgovarano o aktivnostima na suprotstavljanju kockanju

S današnje sjednice

Avaz.ba

28.6.2018

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je održana redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici se razgovaralo o pošasti kockanja te planu aktivnosti Islamske zajednice s ciljem suprotstavljanja ovom društvenom problemu, saopćila je MINA.

- Imenovan je koordinator za organizaciju takmičenja iz Kur'ana Časnog i data saglasnost za imenovanje rukovodilaca službe za vjerske poslove i službe za administrativno-pravne i ekonomsko-finansijske poslove u Muftijstvu zeničkom.

Na sjednici se raspravljalo o podjeli sredstava prikupljenih od fidje te je zaključeno da je potrebno donijeti fetvu kojom će se osigurati da se ta sredstva troše samo za namjenu koja je definirana Šerijatom - saopćeno je.

Data je saglasnost na izmjene i dopune Nastavnog plana i programa FIN-a, te saglasnost na Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih mjesta Studentskog centra IZ u BiH i saglasnost na odluku UO Studentskog centra IZ o raspisivanju konkursa za prijem studenata u studentski dom.

Data je saglasnost na Okvirni školski kalendar za medrese IZ i Bošnjačku gimnaziju za školsku 2018./2019. godinu. Donesena je i odluka o formiranju džemata Enschede u Holandiji i izdvojena sredstva za podršku izgradnje medrese u Tutinu.

Rijaset je donio i više drugih odluka iz svoje nadležnosti te rješavao radno-pravni status uposlenika u Zajednici, među kojima je i imenovanje člana Izvršnog odbora Međureligijskog vijeća u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.