BIH

Predsjedništvo BiH - Čović nije bio u službenoj posjeti Rusiji

Čović posmatrao utakmicu između Hrvatske i Islanda

Fena

28.6.2018

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović nije boravio u službenoj posjeti Ruskoj Federaciji, nego je karakter posjete bio privatno putovanje i lično je snosio troškove putovanja i boravka u toj zemlji. 

U saopćenju Ureda člana Predsjedništva BiH istaknuto je da se u medijima pojavio zlonamjerni falsifikat interne narudžbenice Predsjedništva BiH, o čemu će biti informirane nadležne institucije te se zahtijeva od medija da tu činjenicu prezentiraju javnosti.

- Predsjedništvo BiH nije ni na koji način participiralo u troškovima ovog putovanja. S obzirom na to da je karakter posjete privatne prirode, broj osoba koje su putovale s članom Predsjedništva BiH, izuzimajući one koji su putovali po službenoj dužnosti, stvar je lične prirode - saopćeno je.

Ruska Federacija je za sve državnike koji su doputovali zbog Svjetskog prvenstva, a bez obzira na karakter posjete, osigurala protokolarnu i logističku podršku, kao i policijsku pratnju, zaključak je iz saopćenja Ureda člana Predsjedništva BiH.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.