BIH

Dodik: Tužilaštvo neopravdano drži predmet u vezi stradanja Dragičevića

Avaz.ba

28.6.2018

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je danas da tužilaštvo u Banjoj Luci neopravdano dugo drži predmet u vezi sa stradanjem Davida Dragičevića u fazi u kojoj je sada, te da je kompletan slučaj stavilo u neku mistiku. 

- Od početka smatram da je to pitanje stvar tužilaštva, koje, nažalost, neopravdano dugo taj predmet drži u fazi u kojoj drži. Policija je uradila svoj dio posla i sada je na tužilaštvu da zaključi, odnosno okvalifikuje ili neokvalifikuje djelo, nastavi ili obustavi istragu. Šta će tužilaštvo uraditi i šta će preduzeti, to je uvijek bila njihova stvar – rekao je Dodik.

U svakom slučaju, istakao je predsjednik manjeg bh. entiteta, kada se tužilaštvo i oglasi, ostaje otvoreno pitanje zašto je istraga tako dugo trajalo.

- Ja sam borac protiv neefikasnog tužilaštva u posljednjih 10 godina i to već svi znaju. Mislim da se ovaj put pokazalo da je tužilaštvo stavilo, da na kažem veo tajne, ali stavilo je neku mistiku nad kompletnim slučajem i smatram da taj predmet treba što prije završiti – ocijenio je Dodik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.