STANJE NA PUTEVIMA Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta

Normaliziran saobraćaj kod Žepča, večeras od 22 sata obustava saobraćaja na dionici Tarčin - Sarajevo

Avaz.ba
29.06.2018 06:57

Foto: Ilustracija

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nesreće i normalizirano je saobraćanje u mjestu Ograina na magistralnom putu M-17 Golubinja-Žepče .

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Vis, Gaj i Igman na autoputu A-1, večeras od 22 sata do sutra do 6 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici A-1 Tarčin - Sarajevo Zapad, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 7 do 14.30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava.

Zbog radova na čišćenju kanala u rijeci Neretvi, na magistralnom putu M-17 u mjesu Doljani od 10 do 12 sati doći će do naizmjeničnog propuštanja vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

NA VRH