BANJA LUKA

Dodik: Neko iz tužilaštva mora odgovarati zbog odugovlačenja u slučaju ''Dragičević“

Fena
29.06.2018 14:00

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da bi trebalo da odgovaraju tužioci, koji, kako kaže, namjerno drže predmet u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

Istakao je da narod i institucije u RS ne imenuju tužioce te naveo da su mnoge stvari nastale nakon smrti Davida Dragičevića potpuno ispolitizirane i da je došlo do zloupotrebe institucija.

- Jedino što ostaje jeste da MUP ili ja podnesemo krivičnu prijavu protiv postupajućeg tužioca za nečinjenje i za to postoje razlozi. Ovdje neko namjerno drži ovaj slučaj, namjerno bira vrijeme kad će činiti ili neće činiti. To je potpuna neodgovornost - ustvrdio je Dodik.

Ponovio je da poslanici SNSD-a neće glasati za izvještaj skupštinskog Anketnog odbora u vezi sa slučajem ''Dragičević''.

Ističući da je Anketni odbor zloupotrijebio zakonska i svaka druga prava, Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci ustvrdio da je predsjednik ovog odbora Branislav Borenović “zloupotrijebio ovaj odbor te da je sve učinio da pokaže da nije dostojan javne obaveze i javne dužnosti”.

Entitetski predsjednik je optužio i lidera SDS-a Vukotu Govedaricu da ''ide u strane ambasade i govori da je sve što se radi u Srbiji za podršku Miloradu Dodiku ili nekom sličnom”.

Navodeći da je “ozbiljna greška bila ukidanje vojske RS, ustvrdio je da RS mora pokušati vratiti neke od nadležnosti”.

- Oduzeli su nam obavještajnu službu da bi ona na nivou BiH radila protiv RS i Srbije. Prije toga su učinili sve da ukinu parlamentarni nadzor nad obavještajnom službom da bi mogli raditi ovo što sam rekao - ustvrdio je Dodik.

NA VRH