SKANDALOZNO

Štima li Kemo Ademović zetu pedofilu mjesto direktora škole?!

Alihodžić: Pedofil čeka novo uhljebljenje , Ademović: Svesrdno pomaže zetu

Piše: E. Trako

29.6.2018

Iako je Općinski sud u Sarajevu osudio Samira Alihodžića, zeta Kemala Ademovića, osnivača i poslanika stranke Narod i pravda u Skupštini Kantona Sarajevo, prema svemu sudeći on neće biti suspendiran iz Osnovne škole „Grbavica 1“!  

Bez odgovora

Pozvali smo jučer i direktora ove škole Omera Begovića kako bi sada, nakon presude Općinskog suda i nakon što su svi mediji objavili da je njegov nastavnik osuđen za pedofiliju, dao komentar i odgovorio na pitanje kako je moguće da je dvije godine, koliko je trajao sudski proces, Alihodžić uredno djeci predavao tjelesni odgoj.

- Bogami sam na jednom sastanku - kazao je kratko Begović i do zaključenja ovog izdanja „Dnevnog avaza“ nije odgovarao na brojne pozive i poruke.


Škola na Šipu u izgradnji


Komentar ni objašnjenje nije imao ni Elvir Kazazović (SDA), ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS. Jučer nam se nije javljao na pozive, ali je prije nekoliko mjeseci, upitan kako je moguće da Alihodžić nastavlja raditi u školi, kazao: „Ne znam.“

- Nemam sada pravno objašnjenje, da vam kažem. Nemam pojma. Ne znam sada to pravno - kazao je 15. decembra prošle godine ministar Kazazović.

Ipak, kako saznajemo, Alihodžiću se čak priprema novo radno mjesto. Kako nam je rečeno, zahvaljujući puncu Kemi, on bi čak mogao biti nagrađen pozicijom direktora u osnovnoj školi u sarajevskom naselju Šip koja uskoro počinje s radom!

Na porodiljskom

Tvrdi to za naš list roditelj djeteta koje pohađa školu „Grbavica 1“ i koji je odlično upućen u slučaj Samira Alihodžića, osuđenog pedofila.

- Porodila mu se žena i on je na porodiljskom. Ne vjerujem da će se vraćati u školu „Grbavica 1“, jer mu punac (Ademović, op. a.) pokušava našteliti mjesto direktora osnovne škole na Šipu. Osim ako ne ode u zatvor – kaže ovaj roditelj za „Avaz“.

Javnost zgrožena  

I dok ni direktor ni ministar nemaju odgovor i ne znaju šta će biti s Alihodžićem i kako da ga uklone iz obrazovnog sistema, ili nemaju hrabrosti da to urade, javnost je ogorčena, a naročito roditelji djece.

Faksimil jednog od komentara na društvenim mrežama


- Ovo je katastrofa, tražiti izjavu i od Konakovića i od Ademovića i od direktora ove škole šta se ovo dopušta. Čovječe, pedofilu se dopušta da radi s djecom! Fujjj!!! A ovamo se ljudi prozivaju za telad!!! Konakoviću, sad se oglasi!!! Direktoru ove škole otkaz po hitnom postupku!!! – glasi jedan od brojnih komentara na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.