KIŠNO JUTRO

Jesen usred ljeta: Kiša ne prestaje, pratit će nas pljuskovi i grmljavina

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26

A. Sa.

30.6.2018

Danas će u našoj zemlji prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti se očekuje u Hercegovini i na sjeveru. Prije podne, sa kišom u Krajini i u centralnim dijelovima. Tokom dana, u Bosni nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

U Hercegovini sa ponekim lokalnim pljuskom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a na momente i pojačan.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura oko 12, a najviša dnevna oko 22 stepena.

Sutra u Hercegovini sunčano vrijeme. U Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.

Za ponedjeljak meteorolozi najavljuju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.

U utorak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti sa kišom i pljuskovima u Bosni i višim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje od 14 do 18, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26, na jugu zemlje od 25 do 28 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.