BIH

Vrh HDZ-a BiH uoči utakmice s Danskom poslao poruku "Vatrenima"

Avaz.ba

1.7.2018

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, zajedno s Mladeži HDZ-a BiH, dao je podršku u današnjoj utakmici osmine finala koju hrvatska reprezentacija igra s Danskom, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

- Svi vjeruju u prolaz u četvrtfinale i sjajnu predstavu, koju će nogometaši, baš kao i u prethodne tri utakmice, i večeras pokazati. Naša podrška i navijački duh koji vlada u cijeloj Bosni i Hercegovini, od Orašja do Mostara i Neuma, neće izostati i želimo da ova generacija ''Vatrenih'' bude na ponos svih Hrvata diljem svijeta. Navijačka euforija i nogometna groznica koja trese cijeli svijet nije zaobišla ni Bosnu i Hercegovinu unatoč činjenici da se BiH, nažalost, nije plasirala na ovo veliko natjecanje. Hrvatski narod na svakome koraku u Bosni i Hercegovini organizira fan zone pokazujući se kao najveći i najvjerniji fanovi ''Vatrenih'', dok je nemali broj njih svoju potporu hrvatskom nacionalnom timu iskazao dolaskom na ruske stadione - stoji u saopćenju.

Dodaje se da su "ovakvi trenuci jedinstvena prilika da pokažemo svima da je nacionalni identitet i hrvatsko nacionalno biće jedinstveno i da su naše misli uz našeg izbornika Dalića i cijeli stručni stožer i, naravno, naše dečke".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.