APSURDI

RVI amputirac nakon 15 godina izgubio uredno kupljen stan

Piše: D. PAŠALIĆ

1.7.2018

Nedžad Muharemović, stopostotni ratni vojni invalid amputirac iz Zenice, izgubio je bitku sa sistemom i predao ključeve od svog stana kojeg je uredno kupio 2002. godine od Vahida Haseljića, što je još jedan pokazatelj da je BiH prepuna apsurda, a da su oni koji su riskirali svoje živote da je odbrane danas na marginama. 

Podsjetimo, Muharemović za kupljeni stan ima uredne papire, kupoprodajni ugovor i zemljišno-knjižni izvadak, no, nakon skoro 15 godina morao je da ga napusti. Presudom Kantonalnog, a potom i Vrhovnog suda, stan je vraćen Nerminu Prguda, tužiocu povrata, koji je u stanu boravio do 1997. godine.

Nakon tri pokušaja da se Muharemović sa suprugom i dva sina deložira iz stana, kada su brojni njegovi saborci tijelima branili stan, u petak je stigla i četvrta, konačna, deložacija.

- Predao sam ključeve od legalno kupljenog stana zeničkoj općinskoj službi jer sam izgubio spor. U ovoj državi i kad imaš papire 1/1, nije sigurno da je tvoje - kaže Muharemović.

Dodaje kako je uz pomoć općine, kantona, federacije, prijatelja, zeničkih udruženja i sopstvenih sredstava kupio kuću, a stan je, na kraju, ipak, napustio.

- Hvala svima od mene i moje porodice. Iskreno, nimalo ne žalim za izgubljenim. Mi smo, hvala Bogu, u novoj kući sretni i zadovoljni - poručio je Muharemović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.