RVI amputirac nakon 15 godina izgubio uredno kupljen stan

APSURDI Okončana agonija porodice Muharemović iz Zenice

RVI amputirac nakon 15 godina izgubio uredno kupljen stan

Nedžad Muharemović, stopostotni ratni vojni invalid amputirac iz Zenice, izgubio je bitku sa sistemom i predao ključeve od svog stana kojeg je uredno kupio 2002. godine od Vahida Haseljića, što je još jedan pokazatelj da je BiH prepuna apsurda, a da su oni koji su riskirali svoje živote da je odbrane danas na marginama. 

Podsjetimo, Muharemović za kupljeni stan ima uredne papire, kupoprodajni ugovor i zemljišno-knjižni izvadak, no, nakon skoro 15 godina morao je da ga napusti. Presudom Kantonalnog, a potom i Vrhovnog suda, stan je vraćen Nerminu Prguda, tužiocu povrata, koji je u stanu boravio do 1997. godine.

Nakon tri pokušaja da se Muharemović sa suprugom i dva sina deložira iz stana, kada su brojni njegovi saborci tijelima branili stan, u petak je stigla i četvrta, konačna, deložacija.

- Predao sam ključeve od legalno kupljenog stana zeničkoj općinskoj službi jer sam izgubio spor. U ovoj državi i kad imaš papire 1/1, nije sigurno da je tvoje - kaže Muharemović.

Dodaje kako je uz pomoć općine, kantona, federacije, prijatelja, zeničkih udruženja i sopstvenih sredstava kupio kuću, a stan je, na kraju, ipak, napustio.

- Hvala svima od mene i moje porodice. Iskreno, nimalo ne žalim za izgubljenim. Mi smo, hvala Bogu, u novoj kući sretni i zadovoljni - poručio je Muharemović.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH