PROCESI Optužen za nesavjestan rad u službi

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv tužioca Bože Mihajlovića

M. Aš.
02.07.2018 16:17

Foto: Mihajlović: Uskoro sjeda na optuženičku klupu

Sud BiH potvrdio je danas optužnicu protiv Bože Mihajlovića, suspendiranog i teško kompromitiranog državnog tužioca, saznaje „Dnevni avaz“ iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH. 

Optužnica protiv Mihajlovića podignuta je prije dvije sedmice, a tereti se za nesavjestan rad u službi u aferi „Nestali novac“.  

On je bio osumnjičen i pod istragom da je iz kase ove pravosudne institucije, iz 12 tužilačkih predmeta koje je dužio, nestalo skoro 300.000 KM.

Na svim aktima o izuzimanju novca je potpis tužioca Mihajlovića, a nestao je čak i novac iz predmeta vezanih za prostituciju.

Pojedinci iz Tužilaštva BiH pokušali su najprije sve zataškati i za ovu aferu optužiti Sadinu Beridan-Zuhrić, teško bolesnu Mihajlovićevu daktilografkinju, ali je utvrđeno da ona nije imala službeni položaj, kako se zvanično i sumnjičila, pa je postupajući tužilac Emir Neradin istragu preusmjerio na Mihajlovića, čime je njegovo amnestiranje propalo, a sada ga očekuje sudski proces.

Mihajlović je široj javnosti poznat po tome što je potpisao politički motiviranu optužnicu protiv Fahrudina Radončića, lidera SBB-a, koja je oborena prvostepenom presudom Suda BiH.

NA VRH