BIH

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorenje na smanjenu vidljivost

Avaz.ba

3.7.2018

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost zbog magle. Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje, navodi se u izvještaju BIHAMK-a.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 8 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod-Bosanski Šamac (u naselju Liješće) i M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja. Zbog minerskih radova u blizini graničnog prijelaza Gornji Brgat (Hrvatska), danas se između 14 .15 sati očekuje polusatna obustava saobraćaja na prijelazu Ivanica-G. Brgat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.