KRIZA

Situacija u Bihaću sve teža: Migrant nakon tuče pao sa zgrade Doma penzionera?!

Blizu 200 migranata boravi u zgradi Doma penzionera nelegalno i bez nadzora

Az. Sa.

3.7.2018

Teške tjelesne povrede dobio je 37-godišnji migrant porijeklom iz Afganistana prilikom pada sa zgrade Doma penzionera u Bihaću.  

Iz Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ potvrđeno je da je pacijent hospitaliziran zbog prijeloma kičme, pršljena i petne kosti te da je nakon toga radi neophodnog operativnog zahvata prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Adnan Beganović, viši inspektor u Upravi policije u Bihaću, rekao je da policijski službenici detaljno istražuju sve okolnosti slučaja koji se dogodio u subotu.

Nezvanično saznajemo da je Afganistanac pao sa zgrade Doma penzionera, u kojem boravi oko 200 migranata, nakon sukoba nekoliko migranta. Tuča je, kako nam je rečeno, nastavljena i u nedjelju.

Prema izvještaju MUP-a USK, u posljednjem periodu, od kada je povećan priljev migranata, registrirano je 18 krivičnih djela, među kojima su ubistvo, tuče, teške krađe, razbojništva i posjedovanja i uživanja opojnih droga.

Registrirano je 16 provala u kuće i druge objekte i osam slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Na području Velike Kladuše bilo je 138 incidenata koje su počinili migranti. Uglavnom su to provale u napuštene kuće, krađe i nasilno ponašanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.