IZBORI

SBB će na današnjoj Konvenciji u Domu mladih u Sarajevu objaviti ime kandidata za člana Predsjedništva BiH

S. D.

4.7.2018

Savez za bolju budućnost (SBB BiH) u sarajevskom Domu mladih u Skenderiji danas će održati unutarstranačku Konvenciju. Na ovom skupu, za koji vlada veliko interesovanje, očekuje se prisustvo više hiljada članova SBB-a.

Konvenciju s pažnjom dočekuje i javnost, jer će na njoj, između ostalog, biti objavljeno i ime kandidata SBB-a za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka na općim izborima u BiH zakazanima za 7. oktobar.

Inače, SBB je veoma ozbiljno pristupio procesu unutarstranačkih nominacija, kako za kandidata za člana Predsjedništva BiH tako i za ostale nivoe vlasti. U tome je ravnopravno učestvovalo više od 70.000 članova te stranke.

Kakvu je podršku SBB u svom članstvu dobio za kandidature za sve nivoe vlasti govori i podatak da je to jedina stranka koja je pri prijavi za učešće na izborima predala tri puta više potpisa od onih koje propisuje Izborni zakon BiH. Naime, umjesto neophodnih 5.000, jer su prijavili i da će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH što povećava uvjet za ovim brojem potpisa, SBB je predao njih čak 15.000.

To pokazuje, kako su ranije istakli iz te stranke, snagu i organiziranost SBB-a, ne samo na najvišem nivou već i na terenu, što je najvažnije za svaku političku stranku.

Konvencija će biti održana s početkom u 19 sati, a skup će biti otvoren za medije, čijim predstavnicima će pristup mjestu održavanja Konvencije biti omogućen već od 18 sati i 40 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.