BIH

Policijska akcija "Granica": Na području Brčkog, Bijeljine i Bosanskog Šamca pretresi na 13 lokacija

Ilustracija

Fena

5.7.2018

Na području Brčkog, Bijeljine i Bosanskog Šamca realizira se 13 pretresa u odnosu na 12 osumnjičenih osoba. Operacije se realiziraju u saradnji s kolegama iz Republike Austrije. 

Prema nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, službenici policije Distrikta Brčko BiH, u saradnji s MUP-om RS i SIPA-om, već nekoliko sati realiziraju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva „Granica“.

Istražitelj Tužilaštva BiH nalazi se na terenu, gdje koordiniraju aktivnosti u vezi s pretresima i privođenjima osumnjičenih osoba.

Vrše se pretresi na 13 lokacija, a meta akcije je 12 osoba koje su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog s krivičnim djelima neovlaštenog prometa opojnih droga i neovlaštenog prometa oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

Tokom pretresa pronađeni su i zaplijenjeni više od kilogram opojne droge kokain, kao i veća količina oružja i streljiva namijenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU radi korištenja u izvršenju krivičnih djela te veća količina gotovog novca.

U okviru operacije ostvarena je značajna saradnja s partnerskim institucijama Republike Austrije, u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

U interesu istrage Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti davati više informacija ni detalja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.