SREBRENICA

Sve spremno za komemoraciju 11. jula i ukop 35 žrtava genocida

S današnje sjednice OO

Piše: S. SMAJLOVIĆ

5.7.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na današnjoj sjednici Organizacionog odbora (OO) za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice u julu 1995. godine razmatrane su dosadašnje aktivnosti 12 pododbora.

Konstatirano je da su svi pododbori priveli kraju svoje aktivnosti i da je sve spremno za komemoraciju 11. jula i ukop 35 identificiranih žrtava genocida, čiji će posmrtni ostaci u tabutima 9. jula stići u Potočare, a dan kasnije biti izloženi pored musale u Memorijalnom centru.

Predsjednik Pododbora za logistiku i podršku Mirsad Bajrović kazao je da je za komemoraciju osigurano 160 autobusa, koji će 11. jula krenuti iz svih gradova BiH. Kaže da je osigurano i 18 medicinskih ekipa, četiri cisterne za vodu i 30 toalet kabina, dodajući da su autobusi osigurani i za 13. i 17. juli, kada je planirana posjeta osam stratišta u Podrinju, Kravici i Trnovi.

Doktor Adib Đozić, predsjednik Pododbora za naučno-kulturnu djelatnost, upoznao je OO s programom promocija knjiga koje će 8. jula biti održane u Kulturnom centru Srebrenica. Naglasio je da tama svih knjiga genocid nad Bošnjacima Srebrenice.

Iz Pododbora „Marš mira 2018 Nezuk – Potočari'' poručuju da ova manifestacija može odmah početi te da je staza duga 100 kilometara sigurna i prohodna za pohod.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.