UPOZORENJA U REGIONU

Majstorović za Avaz.ba: Nevrijeme moguće u Krajini, ostali dio BiH bez nepogoda

A. Sa.

5.7.2018

I dalje ništa od ljeta. Upravo suprotno.

U narednih nekoliko dana očekuje nas nestabilno vrijeme s pljuskovima, grmljavinom i obilnom kišom. I temperature će padati.

U Hrvatskoj su već upozorili građane da se sprema veliko nevrijeme. Za zagrebačku, karlovačku, gospićku i riječku regiju, za danas je na snazi žuto upozorenje Meteoalarma zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Za sutra hrvatski meteorolozi najavljuju još nestabilnije vrijeme, i to u cijeloj zemlji, osim na njenom krajnjem jugu. Dnevne temperature na kopnu će pasti za nekoliko stepeni.

Građani BiH, bar oni koji ne žive u Krajini, ne moraju strahovati od olujnog nevremena. To je za Avaz.ba kazao meteorolog Željko Majstorović.

Kazao nam je kako nas i u narednih nekoliko dana očekuje nestabilno vrijeme.

- Sutra (petak op.a.) će biti sunčano, ali već u subotu nas očekuje novo zahlađenje. Istina, bit će kratkotrajno. Od nedjelje ponovo više sunca. I tako se nastavlja u narednom periodu. Otprilike, stabilno dan-dva pa padavine. Bez obzira na česte promjene vremena, kada su temperature u pitanju, bit će iznad prosjeka. Krajem jula uslijedit će duži stabilniji period koji će trajati do sredine avgusta. Poslije toga opet promjenjivo s kišom. Kada je u pitanju nevrijeme koje se očekuje u Hrvatskoj, obilnije padavine koje će uvjetovati pljuskove i grmljavinu, dolaze sa sjeverozapada tako da će nevrijeme zadesiti Sloveniju i Hrvatsku, ali ne i cijelu BiH. Više padavina i nevremena za očekivati je u Bihaću, odnosno Krajini. U drugim dijelovima BiH nema razloga za paniku – kazao nam je Majstorović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.