BIH

Gutić ga gađao flašom: Rančić podnio ostavku nakon obračuna u Kantonalnom odboru SDA TK

E. Sk.

7.7.2018

Nedavni obračun u Kantonalnom odboru Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanskog kantona dobio je svoj epilog, bez da je Glavni odbor te stranke uopće reagirao.

Hazim Rančić, koji je u septembru prošle godine imenovan za povjerenika u Gradskom odboru SDA Tuzla, podnio je ostavku na tu funkciju jer se nije mogao pomiriti sa šutnjom vrha stranke na, kako je naveo, nasilje koje je doživio od Bege Gutića, nekadašnjeg premijera TK, a vrlo vjerovatno i nosioca liste na predstojećim općim izborima za Skupštinu TK, koji ga je, kako smo ranije pisali, gađao flašom.

Krajem juna, podsjećanja radi, održana je sjednica Povjereništva SDA za TK na kojoj je, prema našem izvoru, došlo do verbalnog, a potom i do, navodno, fizičkog obračuna Gutića s Rančićem.

Gutić je, kako tvrdi naš izvor, u naletu bijesa gađao flašom Rančića, jer se nije slagao s predloženim kandidatima za državnu, federalnu i kantonalnu listu SDA, a nakon napada Rančić je napustio skup i najavio podnošenje ostavke.

Rančić, kao dugogodišnji kadar SDA, očekivao je reakciju Glavnog odbora, ali bilo kakva vrsta reakcija je izostala. Zbog toga je Rančić odlučio podnijeti ostavku na mjesto povjerenika u GO SDA Tuzla i trenutno je nepoznata njegova daljnja sudbina u stranci.

Inače, dugogodišnji članovi te stranke pribojavaju se da posljednje siledžijstvo ne preraste u praksu kada su u pitanju odnosi unutar SDA, jer pojedinci, u borbi za pozicije na izbornim listama, ne prežu ni od čega, pa ni od fizičkih obračuna.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.