STANJE NA PUTEVIMA

Vozači se pozivaju na oprez zbog biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica, usporite u trenutku prolaska kolone

Ilustracija

Avaz.ba

9.7.2018

Maraton „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“ danas se nastavlja, u okviru kojeg su biciklisti i maratonci krenuli jučer iz Bihaća ka Srebrenici. 

Današnja etapa kreće iz Jajca do Sarajeva. Dolazak u Potočare je 10. 7. Maratonci se kreću uz policijsku pratnju, a BIHAMK moli sve učesnike u saobraćaju da uspore u trenutku prolaska kolone.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica - Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica - Sarajevo sjever, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban-Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Pozivaju se vozači da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice - Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta s autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.