SAOPĆENJE

HDZ zbog godišnjice genocida u Srebrenici neće organizirati javno praćenje utakmice Hrvatska – Engleska

Sa prijašnjih sjednica HDZ-a

Avaz.ba

10.7.2018

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH saopćila je kako sutra u Mostaru neće organizirati praćenje utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Hrvatske i Engleske. Odluku su donijeli s obzirom na to da se na taj dan obilježava 23. godišnjica genocida u Srebrenici i da je proglašen danom žalosti.

Saopćenje prenosimo u cijelosti

- S obzirom na iznimno veliku zainteresiranost javnosti u Mostaru za praćenje utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu između Hrvatske i Engleske, izvještavamo kako zbog proglašenja dana žalosti na godišnjicu tragedije u Srebrenici 11. jula 2018. godine nije moguće dobiti odobrenje za javno okupljanje i obustavu prometa na raskrižju ulice Stjepana Radića i ulice kralja Tomislava ispred zgrade Projektanta.

Uvažavajući zakonsku obavezu poštovanja i ponašanja na dan žalosti, odavanja počasti svim žrtvama domovinskog rata u BiH i ratnim tragedijama, HVIDR-a Mostar i Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar neće organizirati javno praćenje utakmice Hrvatska – Engleska koje se trebalo održati sutra u srijedu, 11. jula.

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar izražava duboko poštovanje prema svim žrtvama i ratnim tragedijama u BiH s nadom kako će sjećanja i spomen, kroz proglašenja dana žalosti, spriječiti da se ratne tragedije više nikada ne ponove.

Vjerujemo kako će sutra biti uvažen osjećaj za žrtve ratne tragedije iz prošlosti, ali, također, uvažen i osjećaj nade, vjere i sreće zbog svjetskog uspjeha Hrvata s ciljem izgradnje bolje budućnosti te ohrabrenja svima kako i male države i malobrojni narod mogu postići vrhunske rezultate i svjetske uspjehe - navodi se u saopćenju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.