REAKCIJE

Oglasio se i SNSD povodom Vasićevih poruka: Ne komentiramo sadržaje na Twitteru

Arhiv

Srna

12.7.2018

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ne komentira Twitter naloge niti sadržaje koji se pojavljuju na njima, bez obzira o čijem nalogu je riječ, saopćeno je iz ove stranke.

- Stavove SNSD-a saopćavaju lica koja su u stranci zadužena za iznošenje stavova stranke, kao i na zvaničnim stranačkim nalozima. Tako ne želimo komentirati ni sadržaj Twitter naloga Rajka Vasića, jer je riječ o njegovom ličnom nalogu - ističe se u saopćenju SNSD-a.

Iz SNSD-a navode da se Vasić na svom Twitter nalogu svakodnevno kritički izjašnjava o svim pojavama u društvu, te da njegovih kritika nije pošteđen ni sam SNSD.

Podsjetimo, član Glavnog odbora SNSD-a Rajko Vasić je povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici objavio: "Nešto mislim, ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku".

Vasićevu poruku osudio je visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Incko (Inzko), kao i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH. Iz Tužilaštva BiH su se oglasili, kazavši da će provjeriti Twitter objave člana Glavnog odbora SNSD-a Rajka Vasića, gdje je vrijeđao žrtve i prijetio novim genocidom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.