STANJE NA PUTEVIMA

Strpljivo ako krećete na put: Na nekoliko dionica u BiH saobraćaj usporen zbog radova

Ilustracija

Avaz.ba

13.7.2018

Zbog kiše koja je padala tokom noći u pojedinim krajevima naše zemlje saobraća se po mokrom kolovozu, a skrećemo pažnju i na jutarnju maglu na dionicama uz riječne tokove.

Zbog radova na sanaciji prijelazne naprave na vijaduktu Bojnik na autoputu A-1 smjer Jošanica-Tarčin vozila saobraćaju jednom trakom.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Vozači se pozivaju da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena aktuelni su radnim danima od 8 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutno propuštanje vozila.

Na magistralnom putu M-5 prolaz kroz Travnik izvode se radovi na redovnom održavanju zbog čega se od 8 do 18 sati saobraća jednom trakom, a moguće su i kraće obustave. U toku su i radovi na redovnom održavanju tunela Bistrik (Sarajevo), na magistralnom putu M-5, zbog čega se u vremenu od 8.30 do 15.30 sati kroz tunel saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Danas i sutra zbog radova na izgradnji kružnog toka „Ilićka“ u Brčkom saobraćaj će biti obustavljen na ovom lokalitetu magistralnog puta M-14.1 Brčko-Bijeljina. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati alternativnim pravcima.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo, zbog radova u Crnoj Gori, od 8 do 13 sati ne preporučujemo korištenje GP Deleuša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.