BIH

Plaćeni, a godinu se nisu pojavili na sjednici

Piše: M.R.S.

14.7.2018

Nekoliko delegata Doma naroda Parlamenta FBiH prošle godine nije bilo ni na jednoj sjednici komisije čiji su članovi, a za to su primali mjesečnu naknadu od 350 KM, što je više od iznosa minimalne penzije.

Za godinu, to je 4.200 KM dobivenih “za ništa”. Nije nam odgovoreno ko su ovi delegati. Pitanje smo uputili 12. juna u ured predsjedavajuće Doma naroda Lidije Bradare, koja je i na čelu Komisije za evropske integracije, član je Parlamentarne komisije za reviziju te je i predsjednica Administrativne komisije, zadužene da odlučuje o naknadama.

Ured za reviziju institucija u FBiH konstatirao je u svom izvještaju o radu Parlamenta FBiH u 2017. godini da je za pet članova Komisije za evropske integracije Doma naroda, za samo tri održane sjednice, isplaćena naknada od ukupno 18.800 KM, a da pri tome neki od članova koji su primili naknadu, nisu prisustvovali nijednoj od te tri sjednice.

- Parlamentarnoj komisiji odgovornoj za reviziju za sedam članova ispred Doma naroda isplaćeno je 26.950 KM za devet sjednica. Za jednog člana komisije nije evidentirano prisustvo niti jednoj sjednici – dio je izvještaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.