BIH

Isaković na Regionalnoj konferenciji o saradnji u poreznim pitanjima

Fena

17.7.2018

Član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Isaković učestvovat će na Regionalnoj konferenciji na visokom nivou o međunarodnoj saradnji u poreznim pitanjima 17. i 18. jula u Tbilisiju.

Cilj konferencije jeste razmjena informacija i iskustava o poreznim pitanjima, jačanje međunarodne saradnje u toj oblasti, kao i utvrđivanje zajedničkih aktivnosti u pravcu poboljšanja efikasnosti poreznih sistema u državama Evrope i centralne Azije.

Tokom dvodnevne konferencije razgovarat će se o pojačanoj međunarodnoj saradnji u borbi protiv utaje i izbjegavanja poreza, o pitanju smanjivanja porezne osnovice i prijenosa dobiti, kao i o poreznoj transparentnosti i razmjeni informacija u ovoj oblasti.

Skup organiziraju parlament i ministarstvo finansija Gruzije, u saradnji s Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) i Globalnim forumom o transparentnosti i razmjeni informacija u porezne svrhe, najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.