''AVAZ'' OTKRIVA

Zatraženo dodatno vještačenje predmeta: Ko koči optužnicu protiv Salihovića?

M. AŠČIĆ

17.7.2018

Iako je suspendiran u septembru 2016. godine, a zatim pravosnažno smijenjen s pozicije glavnog državnog tužioca krajem 2017., još nema optužnice protiv Gorana Salihovića, protiv kojeg je otvorena istraga prije dvije godine zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj!

Aljkavost i sporost pojedinih tužilaca u ovom predmetu, prije svega postupajuće tužiteljice Suade Pašić, koja je istraživala bivšeg šefa, više je nego očigledna, jer je Salihović, mimo svake tužilačke prakse, davao iskaz skoro godinu, a čak mu se išlo i na noge u Tuzlu, gdje se navodno liječio nakon povrede nogu.

Salihović je, da stvar bude jasnija, prije mjesec konačno završio s davanjem iskaza u Tužilaštvu, uz to diktirajući tužiocima i tempo izvođenja dokaza, uz konstantna izbjegavanja ispitivanja. Ali, umjesto optužnice, nezvanično saznajemo da je nedavno Pašićka donijela naredbu da se izvrši dodatno finansijsko vještačenje u ovom predmetu, čime se proces protiv „partijskog ravnatelja“ pretvara u tužilačku farsu.

Slično kao i kod nedavno optuženog Bože Mihajlovića, i Salihović iskaze i dokaze daje i pregledava sa slobode, bez ikakvih mjera zabrane, umjesto da je pritvoren, pa onda dokazuje tužiocima šta je skrivio.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.