APSURDI

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara pravi svoju stranačku bazu u FMUP-u!

M. AŠČIĆ

17.7.2018

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova, inače već dokazani rekorder u zapošljavanju državnih službenika i to u vrijeme trajanja moratorija na zapošljavanje u javnim institucijama, nastavio je s praksom uhljebljenja svojih odanih kadrova u Federalni MUP.

Predizborni potez

Kako saznajemo, Čampara je 11. jula, dakle samo tri mjeseca pred izbore, odlučio raspisati interni oglas kojim traži pet šefova odsjeka u FMUP-u radi, kako je navedeno u oglasu, „unapređenja državnih službenika u više radno mjesto”.


Riječ je o upražnjenim mjestima isključivo u njegovom kabinetu, gdje, prema našim informacijama, na ovaj način pokušava sebi napraviti stranačku bazu unutar federalne policije.

Između ostalog, zanimljivo je da pred sam istek svog mandata, odnosno nakon četiri godine ministrovanja, sada se odlučio i na unapređenje šefa Odsjeka za odnose s javnošću.

 Šefovi odsjeka

Prema oglasu, Čampara će tako unaprijediti svoje ljude i na mjesta šefa Odsjeka za normativno-pravne poslove, zatim Odsjeka za državljanstvo i matične knjige, Odsjeka za javne nabavke i  Odsjeka za opće i zajedničke poslove.

Inače, Vlada FBiH nedavno je Čampari, uz obrazloženje da je riječ o upražnjenim mjestima, dala saglasnost za raspisivanje konkursa za rukovodećeg državnog službenika u FMUP-u i to pomoćnika direktora, rukovodioca u Sektoru za materijalno-finansijske poslove.

Ovim će Aljoša Čampara u svoju ministarsku karijeru moći upisati uspjeh da je za dvije i po godine u FMUP-u zaposlio ukupno 129 državnih službenika.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.