HOROR U BIHAĆU

Migrantska kriza izmiče kontroli: Afganistanac pokušao silovati majku dvoje djece!

Piše: A. SADIKOVIĆ - E. TRAKO

17.7.2018

Ilegalni migrant iz Afganistana neprimjetno je 13. jula, oko pola sata prije ponoći, ušao u stan u Bihaću, u ulici 502. viteške brigade, u kojem živi bračni par s dvoje maloljetne djece, te je pokušao silovati njihovu 36-godišnju majku, dok oca nije bilo u kući.

Dvoje djece

Kako je potvrđeno iz MUP-a USK, slučaj je policiji prijavio upravo otac, odnosno suprug napadnute žene, a sva je sreća da se on vratio u kuću nekoliko minuta nakon što je 30-godišnji Afganistanac ušao u stan.

Portparol MUP-a USK Snežana Galić potvrdila je da su supružnici uspjeli migranta savladati i zadržati do dolaska policijskih službenika, ali sve što se jučer moglo saznati više o ovom slučaju u policiji jeste da je istraga u toku.

Žena koja se zatekla u stanu s dvoje djece u šokantnoj je ispovijesti za portal Krajina.ba prepričala horor koji je proživjela.

- Suprug je morao izaći nakratko iz stana, dok sam ja bila sama u spavaćoj sobi s dvoje trogodišnje djece. Migrant je neprimjetno ušao u stan, prošao pored stola na kojem su se nalazili laptop, mobitel i novčanik. Nisam primijetila da je neko ušao u stan, jer sam zaspala. Migrant je ušao u sobu, skinuo se i kada je krenuo prema krevetu, probudila sam se. Pokušala sam ga odgurnuti i izbaciti iz sobe gdje se nalaze djeca, ali bio je jači od mene i vratio me na krevet držeći za ruke.


Ulica 502. viteške brigade u Bihaću, gdje se nalazi stan u kojem se dogodio pokušaj silovanja


U jednom trenutku uspjela sam se otrgnuti iz ruku monstruma, doći do prozora i počela sam vrištati i dozvati pomoć. S obzirom na to da se suprug nalazio ispred zgrade, odmah je došao do stana, ali nije mogao ući, jer je migrant zaključao vrata. Suprug je kroz balkon ušao u stan i izbacio migranta iz naše sobe. Kada je migrant vidio da je nadjačan, pokušao je pobjeći, ali ga je muž uhvatio i zadržao do dolaska policije, koja je izvršila uviđaj - ispričala je šokirana žena za portal Krajina.ba.

Uznemirena javnost

Nju i njenog supruga, kako je prenio taj portal, do jučer policija nije kontaktirala, tako da nije poznato više detalja, a očekuje se da će policija podrobnije obavijestiti uznemirenu javnost o detaljima slučaja.

No, ovo nije jedini incident vezan uz boravak migranata u Bihaću. Incident je zabilježen i prekjučer, kada su u centru grada napadnuti policijski službenici.

- Policijski službenici zatekli su dva migranta kako u centru grada konzumiraju alkohol. U cilju utvrđivanja identiteta, policajci su se obratili migrantima. Međutim, oni su odbili pokazati dokumente. Potom su nastavili s vrijeđanjem, a zatim i fizički nasrnuli na policajca. Nanijeli su mu lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke - potvrdila je portparol Galić, precizirajući da se radi o državljanima Maroka.

147 ilegalnih migranata u Bijeljini

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina tokom vikenda otkrili su 147 novih ilegalnih migranata mlađe dobi. Riječ je o 136 osoba iz Pakistana, devet iz Eritreje te po jednoj iz Bangladeša i Indije.

Dvojica prokrijumčarena preko ograde

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH prilikom pregleda kamiona u Carinskoj ispostavi Sarajevo otkrili su dva migranta, pored robe koja se nalazila u tom vozilu.

- Službenici UIO pozvali su na uviđaj nadležnu policijsku stanicu. Otkrivena lica, za koje se ispostavilo da su ilegalni migranti, nisu odgovarala na pitanja policije koja je došla na uviđaj. Nakon toga policija ih je privela u stanicu na daljnju obradu. Detaljnim pregledom snimaka RTC terminala može se vidjeti da su migranti uvedeni preko ograde od dva lica koja su prethodno prešla ogradu provjeravajući koji je kamion najlakše otvoriti - saopćeno je jučer iz UIO.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.