INICIJATIVE

Sastanak Zvizdića i saudijskog princa: Veliki interes za investiranje u BiH

Screenshot

Avaz.ba

17.7.2018

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas s princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom El Saudom, predsjednikom Generalnog komiteta Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na svemu što je Kraljevina Saudijska Arabija učinila za građane BiH. Izrazio je zadovoljstvo dobrim bilateralnim odnosima i istaknuo značaj daljnjeg intenziviranja saradnje u svim segmentima.

Tokom razgovora rečeno je da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomskih odnosa i da je neophodno raditi na poboljšanju saradnje u oblastima turizma i prehrambene industrije.

Zvizdić je rekao da Bosna i Hercegovina ima ogromne turističke potencijale, posebno u segmentima zimskih sportova, planinskog, banjskog, seoskog, vjerskog, pomorskog ili kulturnog turizma. Rekao je i da je potrebno unaprijediti saradnju u oblasti obrazovanja, tehnološkog razvoja i kulture.

Princ Salman je kazao da postoji značajan prostor za saradnju i istaknuo veliki interes za investiranje u BiH. Naglasio je i značaj regionalne saradnje i opredijeljenost Kraljevine Saudijske Arabije da i dalje podstiče miran suživot svih naroda.

Sastanku je prisustvovao i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdulah Mominah – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.