BIH

Samo dobri i korektni ljudi mogu postati i vrhunski sportisti

Timarac, kada nije na terenu, najradije vozi bicikl po gradu

Piše: B. G.

19.7.2018

Stojan Timarac, legendarni fudbaler bosanskogradiške Kozare, važi za eksperta među trenerima kada je riječ o afirmiranju mladih fudbalera. Stole, kako ga odmila zovu, trenutno je na kormilu drugoligaša FK Dubrave iz istoimenog mjesta kraj Bosanske Gradiške.

Iako novajlije u Drugoj ligi RS, Grupa zapad, Stojan je s ekipom koju je uvježbao do tančina, ostvario visoko četvrto mjesto. Nova sezona je na pragu. Kada nije na nogometnom terenu, Timarca je najlakše sresti na biciklu, po gradskim ulicama.

- Bili smo četvrti, sada idemo u novu sezonu s podmlađenim sastavom. Želimo da afirmišemo nekoliko sjajnih golobradih fudbalera. Najdraže mi je raditi s njima i brusiti taleat - rekao je Timarac.

Stole Timarac najzaslužniji je za veliki uspjeh Gorana Zakarića, aktuelnog fudbalera Željezničara, i Ognjena Gnjatića, veznjaka holandske Rode.

- Mnogo je talenata, ali osim fudbalskih vještina treba insistirati i na tome da budu dobri i korektni ljudi. Samo tako mogu biti vrhunski sportisti – naveo je Timarac.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.