BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Egipat kupuje bh. puške

Avaz.ba

19.7.2018


"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog otkriva kome je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović dao zeničku Gradsku kafanu i kojeg je zloglasnog kriminalca on kum.  

U današnjem izdanju našeg lista objavljujemo i detalje još jednog uspjeha bh. namjenske industrije i donosimo priču o prekograničnom putu prve bh. puške.

Ne prestaju progon i golgota svjetski priznatog i poznatog liječnika dr. Ismeta Gavrankapetanovića, koji za „Avaz“ otkriva ko sprečava njegov povratak na Medicinski fakultet u Sarajevu.

Šta donosi posebna Rezolucija Evropskog parlamenta o BiH jedna je od tema u današnjem „Avazu“ u kojoj donosimo sve detalje o tome šta se zamjera vlastima u BiH i koji su to zakoni koje hitno mora izmijeniti i uskladiti s Ustavom BiH.

O jednoj od najaktuelnijih tema današnjice u BiH i svijetu – migracijama, za „Dnevni avaz“ piše i svoje stavove iznosi Dimitros Avramopulos, evropski komesar za migracije, unutrašnje poslove i državljanstva Evropske unije.

Ugledni novinar Bakir Hadžiomerović u današnjoj „Minuti“ ogolio je ulogu SDA u pokušaju nametanja Nacrta kodeksa ponašanja i odijevanja na Univerzitetu u Sarajevu.

U današnjem broju našeg lista, otkrijte zašto je Džef Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, danas ponio titulu ličnosti dana u najtiražnijem bh. dnevniku.

Danas saznajte i detalje i pozadinu sukoba između ministra Dragana Mektića i bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića.

Otkrivamo i kako su muka i nemar vlasti natjerali mještane Izačića kod Bihaća da se samoorganiziraju u rješavanju migrantske krize.

Uoči kolektivne dženaze šehidima Fikretu Crnjenkoviću, Ademu Bešiću i Mehmedu Mulaliću koja će biti obavljena sutra u Prijedoru , donosimo potresne ispovijesti porodica koje svoje najmilije ukopavaju 26 godina nakon što su ih zlikovci ubili.

U „Dnevnom avazu“ danas otkrivamo kako je u direktorskom mandatu Marijele Hašimbegović u Narodnom pozorištu Sarajevo prodavana majoneza, tokom predstava bilo moguće lizati sladoled, te kako su privilegirane posjetiteljice mogle dobiti usluge šminkanja.

Saznajte u kojem je gradu heroju, gradu rukometa i dobrih ljudi jučer bila Turistička patrola „Dnevnog avaza“.

Najtužniji grad u BiH jučer je zasigurno bio Kladanj u koji je iz Srbije stigla vijest o smrti njihovog četnaestogodišnjeg sugrađanina. Ova vijest potresla je cijelu BiH, a naša ekipa posjetila je jučer kuću žalosti.

I u današnjem broju nastavljamo otkrivati detalje o ubistvu Muhameda Vehabovića u Doboj –Istoku.

Ako je niste do sada čuli , onda u „Avazu“ pročitajte priču o najtužnijim svatovima na svijetu o kojima sjećanje čuva legenda o nekropoli Svatovsko groblje u Nevesinju.

Na sportskim stranama donosimo vam analizu utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka te šta očekuje Husref Musemić u revanš utakmici protiv Ermenaca.

Također, bavimo se i transferom brazilskog golmana Alisona Bekera, koji je iz Rome prešao u Liverpul, te istražujemo da li će Rukometni savez BiH preseliti u RS.

U današnjem izdanju donosimo i izuzetno zanimljiv i aktuelan prilog četvrtkom „KultArt“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.