POLITIKA

Admir Čavka: Posebna sjednica o Srebrenici, na Dodikov zahtjev, je čisti populizam

Arhiv

Fena

19.7.2018

Šef Kluba poslanika Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS Admir Čavka ocijenio je kao "čisti populizam" zahtjev entitetskog predsjednika Milorada Dodika da se održi posebna sjednica parlamenta o Izvještaju Komisije o događanjima u Srebrenici od 10. do 19. jula 1995. godine.

Čavka je rekao da, ukoliko bi Narodna skupština RS i poništila Izvještaj Komisije za Srebrenicu, u kojoj se navodi broj stradalih, to neće imati nikakvo pravno dejstvo ili osnovu. 

Smatra da Dodik sve to radi s ciljem skretanja pažnje sa životnih problema građana, koji svakodnevno napuštaju ove prostore. 

- Nažalost, politička kampanja se ponovo vodi na istim temama, a zaboravljaju se problemi građana. Srebrenica, u kojoj živi jedva 800 stanovnika, i Srba i Bošnjaka, svima koristi za manipulaciju - rekao je Čavka. 

Naglasio je da će poslanici Koalicije Domovina, kada dobiju sve informacije, zauzeti stav hoće li prisustvovati posebnoj sjednici Narodne skupštine, čije je sazivanje je Dodik zatražio.

Po informacijama tog kluba, posebna sjednica o Izvještaju Komisije za Srebrenicu vjerovatno će biti održana početkom avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.