PODRŠKA

Savez RVI paraplegičara zahvalio svim poslanicima SBB-a u Parlamentu FBiH

Avaz.ba

19.7.2018

Na adresu SBB-a stigla je zahvalnica Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije BiH na podršci koja je pružena ovoj kategoriji. 

U zvaničnom saopćenju navodi se da je ova kategorija RVI, najteža i specifična, kroz usvajanje posebnog  statusa ove kategorije RVI u Zakonu o boračkim udruženjima, od posebnog značaja za FBiH.

- S naše strane, Vašu podršku doživljavamo i prihvatamo kao izraz razumijevanja, respekta i brige, odnosno državnički čin - naveli su.

Savez posebno zahvaljuje i na aktivnostima u vezi s usvajanjem Zakona o pravima demobilisanih boraca, naših saboraca koji zaslužuju poštovanje i dostojanstven tretman.



- Uz želje i nadu da će Vaš angažman i u budućnosti biti usmjeren u pravcu poboljšanja životnih prilika društvene zajednice, odnosno svih građana BiH, u izgradnji građanske demokratske države BiH, ova kategorija ostat će s Vama i svima onima koji rade na putu istine i pravde zajedno, dosljedna borbe do konačnog cilja - BiH suverena, stabilna, demokratska, jednaka za sve njene građane bez obzira na nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost - navodi se u zahvalnici Klubu poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.