BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Do kraja 2019. još 100 kilometara autoputa

Avaz.ba

20.7.2018

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog na dvije strane donosi ekskluzivni intervju sa bivšim čelnikom Nogometnog kluba „Dinamo“ Zdravkom Mamićem, koji je iznio šokantne tvrdnje, navodeći kako mu se sprema otmica.

U ovom broju našeg lista istražujemo mogu li izbori biti ugroženi zbog nedostatka stručnjaka, a donosimo i optimistične procjene direktora „Autocesta FBiH“ Adnana Terzića koji je otkrio kako će naša zemlja do kraja 2019.godine biti bogatija za još 100 kilometara autoputa.

Donosimo i zanimljivu priču iz izbjegličkog centra Salakovac gdje organiziraju kurs opismenjenja migranata, koji uče čak i bosanski. Bakir Hadžiomerović, ugledni novinar u današnjoj „Minuti“ piše o Miloradu Dodiku , kometirajuću politiku koju vodi i koja ga „vodi“ u Predsjedništvo BiH.

U jednoj od tema današnjeg broja otkrili smo da u Bosni i Hercegovini još uvijek postoji smrtna kazna, te da je posljednja u našoj zemlji izvršena 1975.godine. Danas saznajte na koji način je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zaustavljen u bezakonju.

Dobra je vijest da se javila firma koja je voljna izraditi veliki projekt, te da će se ukoliko se to realizuje do blagajske tvrđave stizati žičarom. 

Otkrivamo i ko je Prijedorčanka koja se našla u utrci za švedski parlament. Saznajte i kakve sve ljepote krije Grad cvijeća u kojem je boravila Turistička patrola „Dnevnog avaza“. Posjetili smo i galeriju koja prkosi modernom dobu.

Na licu mjesta svjedočili smo pokušaju ubistva. Sve se odigralo u velikoj gužvi, gdje je došlo do potezanja pištolja,a u pucnjavi teško je ranjen jedna mladić. Otkrivamo i koliko je u našoj zemlji i gdje zaplijenjeno droge, te koje rute su ponovo aktivne.

Na stranama sporta pročitajete i ekskluzivni intervju s Zlatkom Dalićem, selektorom Hrvatske reprezentacije, koji je Vatrene doveo do finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Dotaknuli smo se i svjetskih transfera u nogometu, a donosimo i vrtoglave cifre koliko se nudi za neke od transfera.

U današnjem 1117 broju „tv extre“ možete pročitati intervju s pjevačicom i voditeljcom Alkom Vuicom koja otkriva šta je i šta je njena najveća ljubav, a razgovarali smo i sa voditeljicom TV Alfa Sandrom Banjac koja otkriva kada se vraća pred kamere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.