Naoružajte se strpljenjem: Na graničnim prijelazima Prisika, Doljani i Ivanica zadržavanja duža od 30 minuta

Avaz.ba
21.07.2018 08:18

Foto: Ilustracija

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila sinoć u kanjonu Tijesno i izvlačenja vozila, saobraćaj je potpuno obustavljen na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka. Alternativni pravac u vrijeme obustave je put preko Manjače, odnosno regionalnog puta Kola-Stričići-Mrkonjić Grad.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima, posebno na jugu i sjeveru naše zemlje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Duga su zadržavanja na izlazu iz naše zemlje na graničnom prijelazima: Prisika, Doljani i Ivanica. Na ostalim graničnim prijelazima pojačana je frekvencija vozila, zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore. Danas od 14 do 15 sati, zbog građevinskog miniranja na gradilištu ovog graničnog prijelaza, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta.

NA VRH