BIH

Novalić sprečava spornu kupoprodaju objekta u suvlasništvu svoje kćerke?

Arhiv

J. B.

24.7.2018

Nakon što je jučer objavljen tekst, prema kojem je "BH Pošta" u fazi kupovine nekretnine u Vogošći, a koja je u suvlasništvu kćerke federalnog premijera Fadila Novalića, na dnevnom redu sjednice Vlade FBiH, koja se održava u Mostaru, uz ostale dodate tačke, našla se i ona o nabavkama nekretnina za potrebe smještaja Vlade FBiH. 

Kako nam je kazala Raska Denjalić, šefica Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, premijer je tražio da se poništi punomoć "BH Pošti", čime bi se trebala onemogućiti nabavka sporne nekretnine. Doduše, ostaje mogućnost da na ovaj način Novalić samo iz cijele priče izvlači Vladu FBiH i spornu transakciju ostavlja na volju "BH Pošti" i prodavcima. 

Naime, mediji bliski SDA već su ustvrdili da za ovu kupoprodaju uopće nije ni potrebna punomoć Federalne vlade.

Novalić će o spornoj nabavci više govoriti na pres-konferenciji, potvrdila nam je Denjalić.

Podsjećamo, prije tri godine, nakon pritiska javnosti, federalni premijer je iskoristio roditeljski autoritet da svoju kćerku najprije zaposli u jednu od državnih agencija, a potom i da ona to radno mjesto sama napusti. Nakon toga je izjavio da više neće biti zapošljavanja bez konkursa u Federalnoj vladi i njenim organima. Istina, nije kazao da neće biti kupovine nekretnina u (su)vlasništvu članova njegove porodice i bliskih prijatelja.

Znači li to da premijera mogu obuzdati samo javnost i nepoćudni mediji koji ne podržavaju takav način rada prvog ministra?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.