BIH

Enver Bijedić na pres-konferenciji aktuelnu vlast ocijenio nulom

Enver Bijedić na pres-konferenciji

M.R.S.

24.7.2018

Kada bismo ocjenom od jedan do pet ocjenjivali protekle četiri godine ove vlasti, gdje su na čelu SDA i premijer FBiH Fadil Novalić, u izgradnji autoceste, onda bi dobili nulu. Da su napravili metar, možda bi dobili jedinicu, kazao je ovo danas na pres-konferenciji Enver Bijedić, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i bivši ministar prometa i komunikacija FBiH.  

Ponovio je da je prošla vlada, u kojoj je participirao SDP, ovoj aktuelnoj ostavila tri velika projekta i raspisana tendera koja bi, da su realizirana odmah, rezultirala time da bi građani sada imali na raspolaganju obilaznicu Zenica, dionicu Počitelj - Zvirovići te dionicu Buna - Počitelj.

- Posljedice nerada Vlade FBiH su da su građanima nepovratno ukradene četiri godine te da je povećana nezaposlenost – rekao je Bijedić i ustvrdio da se raspolaže s više od milijardu KM za gradnju, uključujući odobrene kredite međunarodnih institucija, a nije se napravio ni metar.

Osvrnuo se na aktuelno pitanje raspodjele prihoda od putarina.

- Spore se oko tri-četiri posto. Slažem se da nisu u pitanju mali novci za FBiH, ali šta će te pare? Sve i da se sve da, neće ništa s njima uraditi. Samo se skreće pažnja javnosti s nerada – smatra Bijedić.

Govorio je i o „BH Pošti“ i njihovoj namjeri da kupe zgradu u Vogošći, koja je u vlasništvu firme porodice premijera Novalića i njegovih saradnika.

- Fadile, ako je i od tebe, previše je – prokomentirao je Bijedić, ocijenivši i da je ta kupovina neopravdana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.