BIH

Dok javno diže tenzije zbog Čovićevog ''Plana B'', Komšić u koaliciji sa HDZ-om

Arhiv

J. B.

25.7.2018

Vladajuće stranke SDA, HDZ BiH i DF postigli su dogovor o imenovanju Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH (KOMVP). 

Za predsjednika je predložen Esad Dželilović, za zamjenika Matej Živković, a za članove Komisije Amir Ibrović, Adnan Zukić i Romeo Zelenika. 

Zanimljivo je da se među imenima članova našlo i ime Amira Ibrovića, bivšeg šefa kabineta Željka Komšića u Predsjedništvu BiH. Tako ispada da je opozicioni Komšić sa svojim ljutim rivalima iz vlasti SDA i HDZ zbrinuo svog najbližeg saradnika. Ostaje pitanje vjerodostojnosti Komšićevog ''kontinuiranog'' političkog obračuna s ove dvije stranke.

Podsjetimo, Ibrović je obavljao dužnost šefa kabineta bivšeg federalnog ministra rada i socijalne politike Milana Mandilovića, dok on nije zajedno s ostalim ministrima iz DF-a podnio ostavku.

Imajući u vidu dogovor ove tri stranke, vrlo je vjerovatno da će u Parlamentu FBiH imenovanje Ibrovića u Komisiju podržati i Izetbegovićevi i Čovićevi parlamentarci.

Inače, Ibrović je poznat i po činjenici da je 2014. godine tokom februarskih protesta, u alkoholiziranom stanju službenim autom na najbahatiji mogući način, pokušao proći kroz masu nezadovoljnika.

Ostaje definitivno pitanje koji je Željko Komšić (DF) pravi, onaj što kritizira SDA i HDZ ili onaj što se sa te dvije stranke efikasno dogovara za uhljebljavanje svojih saradnika. Mnogi su mišljenja da zapravo o odgovoru na ovo pitanje dvojbe ni nema. 

Kad je o Komšiću riječ - jednom vlast, uvijek vlast.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.