BIH

Gojković osudila uvrede Radete: Iznijeti stavovi su neprihvatljivi, izražavam saučešće porodici Mehmedović

Maja Gojković

Avaz.ba

25.7.2018

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je uvrede narodne poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete koje je iznijela povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice", navodi se u saopćenju.

- Najoštrije osuđujem strašne i nedopustive uvrede narodne poslanice, koje ne priliče nekome ko je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i ugrožavaju dostojanstvo te ustanove. Iznijeti stavovi su neprihvatljivi i ni na koji način ne odražavaju stavove i vrijednosti koje zastupa Narodna skupština Republike Srbije. Ova ustanova je predstavničko tijelo civiliziranih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije. U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće povodom smrti Hatidže Mehmedović - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da će Narodna skupština nastaviti da razvija saradnju u regionu, zalažući se za veće razumijevanje svih koji žive na ovim prostorima, u cilju stabilnosti i mira, koji su neophodni da bi se čitav region razvijao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.