Gojković osudila uvrede Radete: Iznijeti stavovi su neprihvatljivi, izražavam saučešće porodici Mehmedović

Avaz.ba

Foto: Maja Gojković


Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je uvrede narodne poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete koje je iznijela povodom smrti Hatidže Mehmedović, predsjednice Udruženja "Majke Srebrenice", navodi se u saopćenju.

- Najoštrije osuđujem strašne i nedopustive uvrede narodne poslanice, koje ne priliče nekome ko je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i ugrožavaju dostojanstvo te ustanove. Iznijeti stavovi su neprihvatljivi i ni na koji način ne odražavaju stavove i vrijednosti koje zastupa Narodna skupština Republike Srbije. Ova ustanova je predstavničko tijelo civiliziranih i pristojnih ljudi, kakvi i jesu građani Srbije. U ime Narodne skupštine i u svoje lično ime izjavljujem iskreno saučešće povodom smrti Hatidže Mehmedović - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da će Narodna skupština nastaviti da razvija saradnju u regionu, zalažući se za veće razumijevanje svih koji žive na ovim prostorima, u cilju stabilnosti i mira, koji su neophodni da bi se čitav region razvijao.

NA VRH

Podijeli članak na