BIH

Hadžibajrić i Purivatra potpisali ugovor o sufinansiranju Sarajevo Film Festivala

Avaz.ba

28.7.2018

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra potpisali su danas ugovor o sufinansiranju ovogodišnjeg SFF-a vrijedan 20.000 KM.

Saradnja između ovog prestižnog festivala i Općine Stari Grad traje dugi niz godina, a kako se najveći broj sadržaja odvija upravo u Starom Gradu, pored finansijske, Općina pruža i tehničku podršku.

Kako je kazao Hadžibajrić i ove godine kao i do sada za potrebe što kvalitetnijeg održavanja i realizacije 24. Sarajevo Film Festivala Općina je izdvojila finansijska sredstva.

- Sarajevo Film Festival je manifestacija regionalnog karaktera s kojim bi se svi trebali ponositi, iako nažalost mnogi i ne misle tako, dok bi države susjedi uradili sve da imaju ovakav jedan filmski festival svjetske klase - kazao je Hadžibajrić, dodavši kako bi sve institucije trebale da podrže ovaj Festival.

Prema riječima Mirsada Purivatre, do početka 24. Sarajevo Film Festivala ostalo je još 14 dana, a na njegovoj pripremi se radi već dugo.

- Ono što nas raduje je kontinuirana saradnja i podrška Općine Stari Grad i zaista smo presretni što je to tako. Svi naši gosti koji su uglavnom smješteni na području općine Stari Grad sigurno će uživat cijelo vrijeme jer se radi o najatraktivnijoj općini u Sarajevu - poručio je Purivatra.

Kako je kazao dobijeni grant utrošit će dijelom za promociju, a dijelom za podršku boravka gostiju upravo na području općine Stari Grad.

- Znači direktno se novac vraća u hotelske i ugostiteljske objekte koji ne nalaze na ovoj općini. To je ustvari povrat investicije - istakao je.

Sarajevo Film Festival bit će održan od 10. do 17. augusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.