Od Etno-sela u Vrhpolju, Srbija, do Rajske plaže u Bratuncu

Održana Šesta drinska regata invalida BiH, Srbije, Makedonije i Hrvatske

S.Sm
29.07.2018 14:40

Foto: S. Smajlović

Šesta međunarodna regata za osobe s invaliditetom iz BiH, Srbije, Makedonije i Hrvatske “Drina nas spaja”, održana je danas, plovidbom od Etno sala u Vrhpolju- Srbija do Rajske plaže u Bratuncu.

Organizatori ove atraktivne manifestacije na plahovitim valovima rijeke Drine su Sportsko-rekreativno udruženje (SRU) osoba sa invaliditetom “Sve je moguće” iz Srbije i Turističke organizacije Bratunac.

-Cilj regate je podići svijest o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom. Da je ova atraktivna manifestacija privlačna, potvrđuje 80 učesnika iz zemalja regiona. Nažalost, zbog nerazumijevanja državnih institucija i uskraćene podrške, mnogi koji su željeli nisu mogli doći na ovo druženje- istakla je za „Avaz“ Milada Lazić, predsjednica SRU, dodajući da je prošle godine bilo 200 učesnika sa dvadesetak plovila.

Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Bratunac, ističe da je ovo jedna veoma važna aktivnost, koja pruža pažnju osobama s invaliditetom svih nacionalnosti. Njima treba omogućiti druženja kroz sport, rekreaciju i nesmetano kretanje bez bilo kakvih prepreka po cijeloj BiH i regionu.

Za sve učesnike ove regate na Rajskoj plaži priređen je ručak, s porukom da masovnije dođu iduće godine.

NA VRH