BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte - Pelješki most im nije bio prioritet

Avaz.ba

31.7.2018

“Dnevni avaz”, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju između ostalog objavljuje reakciju ministra prometa i komunikacija BiH Ismira Juska o početku gradnje Pelješkog mosta. Pročitajte koga je prozvao ministar Jusko da mu „pelješki most nije bio prioritet“.

U današnjem broju otkrivamo i šta donosi novi revizorski izvještaj Suda BiH, kao i koliko je do sada budžetskog novca bivša predsjednica Meddžida Kreso dijelila za nezakonite jubilarne nagrade i stimulacije te je li se toj praksi stalo ukraj.

Donosimo i alarmantne podatke koliko bi mladih koji za život zarađuju obavaljajući na internetu poslove za međunarodne korporacije, freelencera, moglo ostati bez posla zbog nove odluke o plaćaju poreza te kakva ih sudbina poslije toga čeka u BiH.

U novoj “Minuti” ugledni novinar Bakir Hadžiomerović kritizirao je Dodika, i to nakon što je SDP-ovac Saša Magazinović uputio otvoreno pismo Tužilaštvu, upozorivši na mogućnost eskalacije govora mržnje u BiH.

Saznajte i koji je borac Armije RBiH uhapšen u Priboju, na graničnom prijelazu, a u današnjem broju otkrivamo šta će uslijediti ukoliko borački zakon na zajedničkoj sjednici Predstavničkog i Doma naroda, a koja bi trebala biti održana danas, ne ugleda svjetlo dana.

Pročitajte na koji način Vijeće ministara ugrožava osnovna prava građana te koliko se čeka s Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji. Donosimo i priču o početku gradnje Univerzitetske biblioteke, kao i podatke koliko će knjiga u novoj riznici znanja se naći te kada će ona konačno i otvoriti svoja vrata.

U ovom broju pročitajte i prognoze meteorologa za mjesec koji je pred nama, otkrivaju hoće li avgust biti kišovit kao juni i juli te kada nam se i da li nam se konačno ljeto smiješi. ''Avazova'' turistička patrola boravila je na jednoj od planinskih bh. ljepotica. Naši novinari otkrivaju ljepote prirode, kao i sve sadržaje za ljubitelje planine i čistog zraka.

Na stranama Crne hronike donosimo detalje drame koja se prošle sedmice odvijala na ulicama Sarajeva, kao i kako je došlo do ovog incidenta, ko je stradao i zbog čega. Iz Drvara donosimo tužnu i potresnu priču o tragičnoj sudbini dječaka kojeg je ubila struja.

Također, pročitajte i koja Bosanka je izabrana za najljepšu ženu u Kanadi.

U današnjem izdanju donosimo i zanimljivu priču o mladom osvajaču bronzanih medalja na Svjetskoj olimpijadi u Rumuniji, koji otkriva odakle potječe ljubav prema matematici, te ko mu je pomogao da zavoli brojke i računanje.

Donosimo i razgovor s velikanom bh. fudbala koji za naš list govori iz Slovenije te poručuje „Prosinečki je naš veliki dobitak“. Otkrivamo i detalje ko će se naći na čelnoj klupi Željezničara.

Pročitajte čime se svjetski poznati fudbaleri bave osim što igraju fudbal.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.