AVAZ SAZNAJE

Tužilaštvo BiH na potezu: SIPA još nije dobila nalog da ispita Vasića

M.Aš.

2.8.2018

Tužilaštvo BiH još nije uputilo službeni nalog prema Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) kako bi ispitali Rajka Vasića, aktuelnog člana Saveza nezavisnih socijaldemokrata i bivšeg sekretara ove stranke, zbog sramnog tvita objavljenog dan uoči obilježavanja genocida u Srebrenici.

Iako su se pojavile nezvanične informacije da će Vasić biti ispitan u Uredu SIPA-e u Banjoj Luci, “Dnevni avaz” iz pouzdanih izvora saznaje da Tužilaštvo BiH ovoj policijskog agenciji nikada još nije uputilo zvaničan nalog zbog, kako stvari stoje, krivičnog djela govora mržnje.

Od Vasićevog spornog tvita, koji je, nakon brojnih osuda javnosti, ubrzo uklonio, prošlo je više od 20 dana, ali on i dalje uredno na Twitteru objavljuje nove uvrede na račun Srebrenice i Srebreničanki, pa i rahmetli majke Hatidže Mehmedović.

U Tužilaštvu BiH se, također, ne oglašavaju po ovom pitanju, osim kad su kazali da vrše određene provjere. To je bilo još 16. jula. Do sada su iskaze kao svjedoci dali Sanela Prašović-Gadžo i Emir Suljagić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.