ŽELJEZNICE FBIH

Alija Behmen bit će upamćen po skromnosti i ljudskoj toplini

A. Č.

2.8.2018

"Željeznice Federacije BiH" izražavaju najdublju sućut porodici, rodbini i svim prijateljima. Odlazak Alije Behmena predstavlja ogroman gubitak za "Željeznice FBiH". Bosna i Hercegovina ostala je bez velikog državnika, a Sarajevo bez jednog od najsrdačnijih domaćina, rečeno je na današnjem internom okupljanju željezničara. 

Samir Kadrić, savjetnik Uprave za informiranje "Željeznica Federacije BiH", rekao je da će Alija Behmen ostati upamćen po svojoj skromnosti, jednostavnosti i ljudskoj toplini.

- Bio je jedan od najprepoznatljivijih simbola socijaldemokratije. Njegova borba za izgradnjom Bosne i Hercegovine ostavila je trajni trag na ovu zemlju. Naša je obaveza da nastavimo gdje je stao.

Dugogodišnji uposlenik "Željeznica FBiH", profesor Smajo Salketić ovom prilikom podsjetio je na Behmenov učinak, angažman i karijeru u ovoj firmi.

- Ovdje je izgradio bogatu karijeru i ostavio dubok trag na njen razvoj. Željezničku karijeru je započeo 1. septembra 1953. godine kao upravnik vozova Mostara. Nosio je crvenu kapu, simbol i ponos željezničara. Uvijek je spominjao da mu je to najdraži posao – rekao je Salketić.

Podsjećamo, sutra u 11 sati u sarajevskoj Vijećnici održat će se oficijelna komemoracija Aliji Behmenu, dok je sahrana planirana u 15 sati na gradskom groblju "Bare".


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.